nedelja, 16. december 2007

Prvi nastop starejše otroške folklorne skupine Iskraemeco

Begunje, 8.12.2007

Starejša otroška folklorna skupina je v letošnjem šolskem letu ustanovljena na novo. Sestavljajo jo otroci, ki obiskujejo sedmi, osmi in deveti razred osnovne šole.

Iz plesne zakladnice bogate dediščine smo izbrali Belo krajino. Delček plesov in lepo belo nošo so mladi plesalci predstavili na novoletnem srečanju društva Sožitje v Begunjah.

Zvezo Sožitje sestavljajo društva za pomoč osebam z motnjami v duševnem razvoju. Danes se v Zvezo Sožitje vključuje 51 lokalnih društev, ki s svojo dejavnostjo delujejo na območju celotne Slovenije. 50 društev predstavljajo Sožitja-društva za pomoč osebam z motnjami v duševnem razvoju, enainpetdeseto društvo pa je društvo Specialne olimpijade Slovenije, ki enovito kot gibanje in izvajalec skrbi za oblike športa in rekreacije za osebe z motnjami v duševnem razvoju.

Plesali pa niso samo naši mladi folklorniki, na odru so se s plesnimi in glasbenimi točkami predstavili tudi člani društva Sožitje iz VDC Kranj in otroška folklorna skupina OŠ Predoslje s svojo novo odrsko postavitvijo. Za ples in zabavo pa so poskrbeli Veseli Begunjčani.

Urška Lukman