torek, 24. junij 2008

Srečanje veteranskih in upokojenskih folklornih skupin Bistrica ob Dravi 2008

KO PLEŠEM JAZ Z MOJO…


V nedeljo, 15. junija smo se člani folklorne skupine Iskraemeco 40+ odpravili na srečanje veteranskih in upokojenskih skupin. Po prijetnem sprejemu, ki so nam ga pripravili organizatorji smo opazili, da vsaj enkrat nismo najstarejša skupina. Počutje je bilo prijetno, saj smo veljali za najmlajšo folklorno skupino, ki se je udeležila tega srečanja.

Dan je bil pisan in vesel. Ogledali smo si tovarno Soven, ki se ukvarja s predelavo ovčje volne, in grad Fala, kjer smo v vsej njegovi lepoti kar onemeli.


Ko se nekaj lepega konča, se kmalu prične nekaj drugega. Nas je čakal ogled odra, preoblačenje in seveda najlepši del - nastop. Še nekaj šal, smeh in odganjanje treme potem pa veselo na oder… Pa pokažimo kako veselo je lahko na plesu.


Folklorna skupina Iskraemeco 40+ se je na odru dobro znašla, slišati je bilo vriskanje in veselo topotanje nog. In ker smo se v osmih minutah na odru ravno dobro ogreli smo za svojo dušo zaplesali še na dvorišču pred kulturnim domom in navdušili vse, ki so še čakali na svoj nastop.

Prijetno druženje, smeh, zabava in seveda ples…vse to združeno v en sam dan…
Krasno je bilo…



Urška Lukman